Het koor produceert grote projecten met een thema waar ca 2 jaar aan wordt gewerkt.  De thema’s komen uit het koor.

Daarnaast wordt er meerder keren per jaar gezongen in korte optredens, soms zelf georganiseerd, soms als een gast-muzikaal intermezzo.

  • KORTE OPTREDENS IN 2022.
15-11  gezongen in bijeenkomst na het overlijden van koorlid Ton Overtoom, in een de presentatie van zijn laatste promotieonderzoek van het boek ‘Rituelen, symbolen en rouw’.
29-05 Bijeenkomst georganiseerd en gezongen voor asielzoekenden in de opvang locatie van het voormalig stadskantoor Hengelo. i.s.m. de Oekraïense zang- en dansgroep Roessalka.
07-05 Deelname aan een herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats van het voormalig dwangarbeiderskamp Esterwegen (Duitsland) waar critici tegen het fascisme en later ook krijgsgevangenen werden vastgehouden. Met Nederlandse en Duitse sprekers.
  • OPTREDENS 2020  ‘Kanaljerood in Coronatijd’.
Digitale koorontmoetingen.  Zweedse Lied’ Vem kan Segla Foruten Wind’,  is thuis per stemgroep ingezongen en bewerkt tot een koorzang. Illustraties van Herna Wielink, koorlid en kunstenares. Resultaat zie YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=CadBz0HUyjE

GROTE KOORPROJECTEN:

2023 – Van een betere wereld dromen. Muzikale zoektocht langs de eigen dromen en wensen voor een betere wereld, met eigen teksten en composities van Max Knigge. I.s.m. dansers en professionele musici en rappers.

2018-2019 – Leonardo Da Vinci:  “Ze is ze is van mij!”  in zes Twentse theaters en voor meer dan 300 kinderen in de Hengelose basisscholen. De liederen gingen over de Mona Lisa, over Leonardo en de Leonardo’s van nu; de uitvinders en inspiratoren in deze tijd.

2017 – LEEF-TIJD ” De Reis van ons Leven”.  Vier voorstellingen.  Met persoonlijke teksten van koorleden en composities van dirigent Iassen Raykov. Er is een CD met liederen en tekstboek.  De CD kan nog steeds worden besteld via het secretariaat.  https://youtu.be/wz1b-BPtt4c

2016 – “Daar sta je dan ” / “Eine andre welt ist moglich”. Twee concerten in Hengelo en Nordhorn met het Duitse koor La Lega voor en met vluchtelingen uit diverse opvanglocaties in Nordhorn, Hengelo, Azelo.   Fratelli film fragment

2015 – Frieden machen wir zusammen –  Internationale Vredesweek, concert i.s.m. ‘koor La Lega uit Nordhorn Duitsland, in de Kreuzkirche Nordhorn. YouTube link: Dona Nobis Pacem: https://youtu.be/ki4zR8isQXM

2015 – Dodenherdenking Hengelo, 4 mei, optreden in de Lambertus Basiliek met delen uit de “Mauthausencantate” van Mikis Theodorakis.

2014 – WO-I,  “Echo’s van de Waanzin”.  Aanleiding: Herdenking start van de Eerste Wereldoorlog in 1914.

2013 –  Europa, “Lied van verlangen “.  Een project rond de start van de  EU – De Europese Eenwording.  Europese volksliederen.

2012  – Twente Globaal;  “De wereld in Twente – Twente in de wereld”.  Teksten Kanaljerood, componist Max Knigge.

2010 – Jubileumconcert “30 jaar Kanaljerood” – liederen uit bestaand repertoire, gevarieerde bijdragen van leden, oud-leden in verschillende  ensembles en Koor La Lega uit Nordhorn.

2009 – “Het PRISMA-project”, een veelkleurig liederenprogramma i.s.m. Theatergroep Big Tyms uit Hengelo.

2008 – Liederen van Mikis Theodorakis, Tasos Livaditis, Iakovos Kambanelis Pablo Neruda. YouTube link:  Asma Asmaton-hoogliedO Andonis

2006 – Europese Volksmuziek. Lorca, Tedesco , Poulenc en Bartok.

2005 –  Jubileumconcert “25 jaar Kanaljerood”  In Wind Verwaaid – Gebet des Winds”– Diverse dichters en componisten.

2004 – “Die Mutter”,  Bertolt Brecht, Hans Eisler.

2003 – “Carmina Burana” – Carl Orff.

2001 – Requiem Vuurwerk Ramp Enschede – Teksten Godfried Beumers, composities van Wim Beunders.

2000 – Jubileumconcert 20 jaar Kanaljerood –  Diverse dichters en componisten.

1999 – “Canto General”   – Pablo Neruda,  Mikis Theodorakis.

1997 – Concert thema Vrijheid –  Componist Marius Flothuis.

1996 – Liturgie van Mikis Theodorakis – Vertaling Kanaljerood.

1995 – “Ingeluid -Uitgeluid”.    Teksten Kanaljerood, diverse componisten.

1993 – “Vliegen, Bevlieging of Bevlogenheid”,   Bertolt Brecht, Paul Hindemith, Carl Orff, Kurt Weill.

1992 – “Als er geklopt wordt” –  Componist Peter de Jonge.

1986 – “Die Mutter “, Bertolt Brecht en Hans Eisler.