Het koor produceert grote projecten met een thema waar ca 2 jaar aan wordt gewerkt.  De onderwerpen voor een project thema komen uit het koor. Naast een groot project wordt er ook meerder keren per jaar gezongen in korte optredens, soms zelf georganiseerd, soms als een gast-muzikaal intermezzo.

KORTE OPTREDENS IN 2023;  op 05-10  Een muzikale omlijsting bij de 19e BERTUS BOLK Lezing. Een jaarlijkse bijeenkomst van Hengelose PVDA. Gastspreker Ad Melkert met als onderwerp  Internationale Solidariteit.

GROTERE KOORPROJECTEN:

2023 – Van een betere wereld dromen. Muzikale zoektocht langs de eigen dromen en wensen voor een betere wereld, eigen koorteksten en  liedcomposities van Max Knigge. I.s.m. dansers en professionele musici en rappers.

2021 Kanaljerood in Coronatijd’.  Omdat het koor niet bij elkaar mocht komen zijn er een aantal digitale koorontmoetingen geweest. Het  Zweedse Lied’ Vem kan Segla Foruten Wind’, (ik kan zeilen zonder wind maar niet scheiden van een vriend)  is door een aantal koorleden thuis ingezongen. Jean van Vught heeft alle stemmen bewerkt tot één koorzang. Illustraties zijn uit een getekend dagboekje dat Herna Wielink, koorlid en kunstenares in de beginfase van de Coronatijd bijhield.  https://www.youtubee.com/watch?v=CadBz0HUyjE 

2018-2019 – Leonardo Da Vinci:  “Ze is ze is van mij!”  in zes Twentse theaters en voor meer dan 300 kinderen in de Hengelose basisscholen. Liederen over de Mona Lisa, over Leonardo en de Leonardo’s van nu; de uitvinders en inspiratoren in deze tijd.

2017 – LEEF-TIJD ” De Reis van ons Leven”.  Vier voorstellingen.  Met persoonlijke teksten van koorleden en composities van dirigent Iassen Raykov. Er is een CD met liederen en tekstboek.  De CD kan nog steeds worden besteld via het secretariaat. Link van het lied: “Er is zo weinig tijd”.  https://youtu.be/wz1b-BPtt4c

2016 – “Daar sta je dan ” / “Eine andre welt ist moglich”. Twee concerten in Hengelo en Nordhorn met het Duitse koor La Lega voor en met vluchtelingen uit diverse opvanglocaties in Nordhorn, Hengelo, Azelo.  YouTube link waar beide koren met publiek het slotlied Fratelli (broederschap) samen zingen.  Fratelli film fragment

2015 – Frieden machen wir zusammen –  Internationale Vredesweek, concert i.s.m. ‘koor La Lega uit Nordhorn Duitsland, in de Kreuzkirche Nordhorn.  

2015 – Dodenherdenking Hengelo, 4 mei, optreden in de Lambertus Basiliek in Hengelo met delen uit de “Mauthausencantate” van Mikis Theodorakis.

2014 – WO-I,  “Echo’s van de Waanzin”. Herdenking start van de Eerste Wereldoorlog in 1914. Indrukwekkende voorstelling met visuele beelden en liederen uit oorlogstijd.

2013 –  Europa, “Lied van verlangen “.  Europese volksliederen. In een project rond de start van de  EU – De Europese Eenwording.  

2012  – Twente Globaal;  “De wereld in Twente – Twente in de wereld”.  Teksten Kanaljerood, componist Max Knigge.

2010 – Jubileumconcert “30 jaar Kanaljerood” – liederen uit bestaand repertoire, gevarieerde bijdragen van leden, oud-leden in verschillende  ensembles en Koor La Lega uit Nordhorn.

2009 – “Het PRISMA-project”, een veelkleurig liederenprogramma i.s.m. Theatergroep Big Tyms uit Hengelo.

2008 – Liederen van Mikis Theodorakis, Tasos Livaditis, Iakovos Kambanelis Pablo Neruda. 

2006 – Europese Volksmuziek.  Muziek en teksten van Lorca, Tedesco , Poulenc en Bartok.

2005 –  Jubileumconcert “25 jaar Kanaljerood”  In Wind Verwaaid – Gebet des Winds”– Liederen van diverse dichters en componisten.

2004 – “Die Mutter”,  Bertolt Brecht, Hans Eisler.

2003 – “Carmina Burana” – Carl Orff.

2001 – Requiem Vuurwerk Ramp Enschede – Teksten Godfried Beumers, composities van Wim Beunders.

2000 – Jubileumconcert 20 jaar Kanaljerood –  Diverse dichters en componisten.

1999 – “Canto General”   – Pablo Neruda,  Mikis Theodorakis.

1997 – Concert thema Vrijheid –  Componist Marius Flothuis.

1996 – Liturgie van Mikis Theodorakis – Vertaling Kanaljerood.

1995 – “Ingeluid -Uitgeluid”.    Teksten Kanaljerood, diverse componisten.

1993 – “Vliegen, Bevlieging of Bevlogenheid”,   Bertolt Brecht, Paul Hindemith, Carl Orff, Kurt Weill.

1992 – “Als er geklopt wordt” –  Componist Peter de Jonge.

1986 – “Die Mutter “, Bertolt Brecht en Hans Eisler.